Găluşte cu aluat din branză cu capşune

Printeaza

Găluşte cu aluat din branză cu capşune

Găluşte cu aluat din branză cu capşune

Inrgediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 2 pa­cheţele zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • sare
  • 500 g căpşune frumoase
  • 200 g zahăr
  • 100 g fistic măcinat

 

Mod de preparare:

Untul se pune într-un bol şi se freacă bine, se omogenizează pe rând cu brânza, ouăle şi făină. Se adaugă mirodeniile şi se frământă bine. Aluatul se dă la frigider 4 ore.

Din aluat se formează găluşte rotunde şi în mijlocul fiecăreia se face o gaură, înainte de a fi introdusă, căpşuna se dă prin zahăr, după care se închide din nou găluşca. Găluştele se fierb în apă clocotită cu sare, aproximativ 5-7 minute, la foc mic.

Se scot cu o spumieră din apă, se scurg şi se dau prin zahăr, care în prealabil a fost rumenit puţin, căpătând o culoare aurie. Se pun pe platou şi se presară cu fistic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.