Galuste bucovinene

Printeaza

Galuste bucovinene din: malai, apa, branza, unt, manatarci, ceapa, usturoi, unt, smantana, vin, lapte, oua si ulei.

 

Ingrediente:

  • 500 g malai
  • 2 litri apa
  • 200 g branza de burduf sau cascaval ras
  • 100 g unt

umplutura:

  • 400 g manatarci
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml vin alb

sos:

  • 200 ml lapte
  • 2-3 oua
  • 150 g malai
  • unt sau ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare:

Puneţi apa la fiert cu sare şi adăugaţi mălaiul treptat, când apa începe să fiarbă.

Lăsaţi mămăliga să fiarbă la foc mic, până când se întăreşte destul de tare. în tot acest timp amestecaţi bine, pentru ca să nu se prindă de vas.

După ce mămăliga a fiert, opriţi focul şi adăugaţi untul şi brânza de burduf mărunţită.

Amestecaţi energic şi când ingredientele s-au omogenizat, răsturnaţi mămăliga pe un platou şi lăsaţi-o la răcit.

Pentru a prepara umplutura, tăiaţi ciupercile în feliuţe şi căliţi-le în unt, împreună cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt.

Când ciupercile s-au înmuiat de jumătate, adăugaţi smântână şi vinul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când scade tot lichidul.

Luati câte o bucată de mămăligă, rotunjiti-oîn palmele umezite, faceţi o adâncitură în ea şi puneţi acolo 1 lingură de ciuperci călite.

Adunaţi mămăliga în jurul ciupercilor, eventual puteţi să mai adăugaţi puţină mămăligă, pentru a etanşa bine găluştele.

Pregătiţi sosul bătând ouăle cu laptele. înmuiaţi în acest sos găluştele, apoi treceti-le prin mălai şi prăjiţi-le pe toate părţile în unt încins.

Scoateţi-le pe şerveţele pentru a elimina grăsimea de prisos.

Galuste bucovinene

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • manatarci
  • manatarci retete
  • retete cu manatarci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.