Galette (clatite) cu mere

Printeaza

Galette (clatite) cu mere din:  faina de hrisca, oua, sare, cidru, mere, creme fraiche, piper.

Ingrediente:Galette (clatite) cu mere

  • 250 g făină de hrişcă
  • 2 ouă
  • sare
  • 750 ml cidru
  • 3 mere acrişoare
  • 2 linguri de unt
  • creme fraiche
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu ouăle, cu o priză sănătoasă de sare şi cu cidrul, rezultând astfel un aluat omogen, care se lasă la dospit minim 20 de minute.

Se prăjesc fără ulei, într-o tigaie specială, 12 clătite mici şi subţiri, care se păstrează la cald.

Merele se spală, se şterg şi li se îndepărtează cotoarele. Se taie apoi inele, care se prăjesc în unt încins până se înmoaie.

Inelele de mere se scot pe o farfurie. Creme fraiche-ul se amestecă bine pentru a se omogeniza şi se presară pe deasupra piper proaspăt măcinat.

Se serveşte totulîmpreună cu clătitele.

 

Galette (clatite) cu mere

Galette (clatite) cu mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi plac clatitele cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.