Galantină de purcel

Printeaza

Galantină de purcel din: purcel, carne de vitel, slanina, oua, sare, piper, nucsoara, castraveciori, cabanos si foi de dafin.

Ingrediente:Galantină de purcel

  • purcel
  • carne de viţel
  • slănină
  • ouă
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • castraveciori
  • cabanos
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă purcelul, se spintecă pe burtă de la cap la coadă, se taie picioarele de la genunchi, se scot toate oasele şi carnea de la pulpele din spate, se să­rează şi se stropeşte cu coniac.

Carnea scoasă de la purcel se amestecă cu 1 kg carne de viţel, tăiată bucăţi, cu slănină crudă (in proporţie de 1/3  faţă de carne) ţinută la sare şi se trec împreună de două ori prin maşina de tocat (a doua oară prin maşina cu sita deasă).

Se adaugă două ouă întregi, sare, piper şi nucşoară. Se amestecă bine. Cu această pastă se unge pe dinăuntru purcelul (care este despicat şi întins pe un şervet), formînd un strat de gro­simea unui deget. Pe acest strai de umplutură se pune slă­nină tăiată in felii lungi şi subţiri (aranjate in lungime), fica­tul de purcel opărit şi tăiat în fişii lungi aranjate de-a lungul purcelului, cîţiva castraveciori acri şi cîteva şiruri de caba­nos.

Se acoperă cu restul de tocătură şi se rulează purcelul cu ajutorul şervetului (se poate coase de-a lungul tăieturii). Se stringe bine şi se leagă cu sfoară subţire în cîteva locuri peste şervet.

Se pune purcelul într-un vas, pe fundul căruia se aşază cîteva beţişoare, se toarnă deasupra zeamă de oase atît cit se acoperă purcelul şi se lasă să fiarbă, potrivind de sare. Se adaugă cîteva boabe de piper şi o foaie de dafin, precum şi oasele scoase de la purcel. După ce a dat o dată în fiert, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă la foc moale circa ‘2—2l/2 ore.

Se ia vasul de pe foc, se scoate din el purcelul, se dez­leagă şi se ia de pe el şervetul. Se spală şervetul şi se înfă­şoară din nou purcelul, lăsîndu-1 să se răcească. Zeama in care a fiert se strecoară, se limpezeşte cu albuş şi dacă nu este suficient de legată, se mai adaugă gelatină (muiată în prealabil în apă rece).

Purcelul răcit se taie în felii, se aranjează pe platou şi se serveşte cu salată de sfeclă cu hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.