Gaina umpluta cu ficat si ciuperci

Printeaza

Gaina umpluta cu ficat si ciuperci din: ficat de pasare, patrunjel, ciuperci, tarhon, rozmarin, piper, busuioc, curry, gaina.

Ingrediente:Gaina umpluta cu ficat si ciuperci

Pentru blat:

  • 250 g ficat de pasăre
  • 2 legături de pătrunjel
  • 250 g ciuperci prăjite
  • 1 linguriţă tarhon
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 3 linguriţe busuioc
  • 1 linguriţă şi jumătate curry
  • 1 găină de maxim 2 kg

 

Mod de preparare:

Prăjeşti mai întâi ficatul şi apoi îl dai prin maşina de tocat împreună cu pătrunjelul, spălat şi mărunţit şi cu ciupercile prăjite. Amesteci compoziţia cu o lingură de lemn. Compoziţia pentru umplutură o introduci în găină, după care coşi găina cu aţă de bucătărie.

Ungi găina cu ulei şi o pui într-o tavă, în mijlocul cup­torului preîncălzit cu 1/2 oră înainte. După 3/4 oră, opreşti cuptorul, aşezi găina pe un platou pregătit cu frunze de salată.

Deasupra, presari pătrunjel ver­de măruntit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.