Găină umplută de casa

Printeaza

Găină umplută

Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt 2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o cutie de ciuperci din comerţ.

Din când în când torni câte puţină apă, dar, atenţie, puţină, doar ca să nu se prindă compoziţia. In final, după ce orezul s-a umflat şi este aproape fiert, adaugi şi 1/2 kg ficăţei de pui tăiaţi bucăţele.

Condimentezi după gust cu orice tip de condiment îţi place, piper şi puţin busuioc. Cu toată această compoziţie umpli găina, o prinzi cu sco­bitori, o aşezi într-o tavă în care ai pus unt sau untură şi o dai la cuptor pentru 1 oră. Reţeta este valabilă şi dacă ai pui.

Găină umplută de casa

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.