Găină umplută de casa
PrinteazaGăină umplută
Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt 2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o cutie de ciuperci din comerţ.
Din când în când torni câte puţină apă, dar, atenţie, puţină, doar ca să nu se prindă compoziţia. In final, după ce orezul s-a umflat şi este aproape fiert, adaugi şi 1/2 kg ficăţei de pui tăiaţi bucăţele.
Condimentezi după gust cu orice tip de condiment îţi place, piper şi puţin busuioc. Cu toată această compoziţie umpli găina, o prinzi cu scobitori, o aşezi într-o tavă în care ai pus unt sau untură şi o dai la cuptor pentru 1 oră. Reţeta este valabilă şi dacă ai pui.
Poftă bună!