Găină rumenită cu lamaie şi cimbru

Printeaza

Găină rumenită cu lamaie şi cimbru

Găină rumenită cu lamaie şi cimbru

Ingrediente:

  • 1 găină de 1,4 kg
  • 250 ml supă clară
  • 3 lămâi
  • 150g unt
  • 1 lingură cimbru mărunţit
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Amestecă untul cu coaja rasă de lămâie, un praf de sare şi piper negru proaspăt măcinat. Dezlipeşte pielea, de la gât spre piept, şi unge carnea, prin acest spaţiu, cu amestecul de unt.

Unge şi în exterior şi presară cimbru. Introdu în cavitate o lămâie tăiata.

Bagă găina la cuptorul preîncâlzit la semnul 6/200 C, timp de 45 minute. Ai grijă ca, din când în când, să o ungi cu grăsi­mea din tavă amestecată cu condimente.

Pentru a obţine o crustă cro­cantă, amestecă 1 lingură miere, 1 lingură coniac, 1 lingură ulei şi 1 linguriţă coajă rasă de lămâie.

Când e gata găina, unge-o cu acest amestec şi întoarce-o cu piepul în sus. Dă la cuptor, la semnul 7/250 C, timp de 5 minute

Găină rumenită, cu lămâie şi cimbru

Gaina rumenita, cu lamâie si cimbru.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • GĂINĂ LA CUPTOR

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.