Găină rumenită cu lamaie şi cimbru
PrinteazaGăină rumenită cu lamaie şi cimbru
Ingrediente:
- 1 găină de 1,4 kg
- 250 ml supă clară
- 3 lămâi
- 150g unt
- 1 lingură cimbru mărunţit
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Amestecă untul cu coaja rasă de lămâie, un praf de sare şi piper negru proaspăt măcinat. Dezlipeşte pielea, de la gât spre piept, şi unge carnea, prin acest spaţiu, cu amestecul de unt.
Unge şi în exterior şi presară cimbru. Introdu în cavitate o lămâie tăiata.
Bagă găina la cuptorul preîncâlzit la semnul 6/200 C, timp de 45 minute. Ai grijă ca, din când în când, să o ungi cu grăsimea din tavă amestecată cu condimente.
Pentru a obţine o crustă crocantă, amestecă 1 lingură miere, 1 lingură coniac, 1 lingură ulei şi 1 linguriţă coajă rasă de lămâie.
Când e gata găina, unge-o cu acest amestec şi întoarce-o cu piepul în sus. Dă la cuptor, la semnul 7/250 C, timp de 5 minute
Găină rumenită, cu lămâie şi cimbru
Pofta buna!
Incoming search terms:
- GĂINĂ LA CUPTOR