Gaina in aspic cu garnitura de salata ruseasca cu mustar si raci
PrinteazaGaina in aspic cu garnitura de salata ruseasca cu mustar si raci
- 1,800 kg carne de găină tînără
- 1 ceapă
- 10 foi gelatină
- sare
- piper
- 30 gaturi raci sau 1 cutie marc de crabi sau crevete
- 1 lingură faina
- 50 g unt
- 1/2 linguriţă boia
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 2 cornişoni
- 2 mere
- puţină mazăre
- 1 linguriţă muştar
- 2 ouă
- 1/4 lămaie
- 100 g ulei
Mod de preparare:
Puii se spală bine, se fierb în 2 1 apă, sare şi 1 ceapă circa 25 minute. Se dau la rece in zeama lor. Intre timp se face salată cu maioneză şi muştar, legume fierte, mere (care se pun crude), castraveţi şi ceapă verde tocată.
Separat se face sosul suprem din unt, făină, boia, supă de pui şi sare. Se scot puii din zeamă, se aşază pe tavă cu piepţii în sus şi se napează numai piepţii, cu sosul suprem. Se pun peste sos la fiecare piept de pui, cite 5 gituri de raci şi se dă la rece.
Pe un platou rotund se aşază salata şi puii împrejur. Se dă la frigider şi cînd s-a răcit bine se napează totul cu aspic şi se garniseşte cu aspic tocat şi inimi de salată.
Aspicul se face din zeama de la pui şi gelatină.
Pofta buna!