Gaina in aspic chaud-froid

Printeaza

Gaina in aspic chaud-froid din: carne de gaina, faina, ceapa, smantana, unt, gelatina, ou, ciuperci, ridichi, sare, piper.

Ingrediente:Gaina in aspic chaud-froid

  • 1,8 kg carne de găină
  • 1 1/2 lingură cu făină
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1 cub de knorr
  • 100 g smântână
  • 100 g unt
  • 6 foi de gelatină
  • 1-2 albuşuri (pentru limpezit aspicul)
  • ciuperci
  • ridichi de lună

Mod de preparare:

Curăţaţi, treceţi prin flacără şi spălaţi foarte bine găina. Spălaţi-o şi puneţi-o la fiert, pentru 25 de minute, în 2 l de apă cu o linguriţă de sare, 8-10 boabe de piper, o ceapă.

Când carnea este pătrunsă, scoateţi-o din zeamă, tăiaţi-o în 12 bucăţi şi dezosaţi-o.

Separat, pregătiţi un sos suprem din: unt, făină, supă de găină, un cub de knorr şi smântână. Treceţi prin acest sos fiecare bucată de carne.

Aşezaţi-le pe o tavă udată cu apă şi decoraţi carnea cu flori realizate din ciuperci şi ridichi de lună, după care puneţi totul la frigider. Când acestea s-au răcit, decoraţi-le cu aspic.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.