Gaina cu smochine

Printeaza

O găină curăţată şi spălată o tai bucăţi şi o pui cu ceapă tocată şi margarină să se înăbuşe la foc mic până începe să se rumenească. Torni puţină apă şi sare, având grijă să nu sece.

Când este pe jumătate fiar­tă, adaugi zece smochine ţinute în apă pentru a se hidrata, jumătate de pahar de vin alb, 2 linguri bulion şi 2 linguri de zahăr uşor stins cu 2 linguri apă.

Laşi la fiert, adăugând puţină apă, dar ai grijă să nu scadă prea mult, fiindcă se diminuează savoarea sosului.

Gaina cu smochine

Pofta buna!


Poate iti place si:

Gaina prajita in untdelemn

Gaina prajita in untdelemn

Gaina prajita in untdelemn din: gaina sau pui, ulei, vin rosu, bulion, ceapa, costita afumata, ierburi aromate, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui mare 1 ceaşcă de ulei 1/2 l vin roşu 2 linguri cu bulion 20-30 cepe mici de arpagic 150 g costiţă afumată 1 buchet aromat (busuioc, foi de dafin, 1 […]

Gaina umpluta cu tocatura de ficat

Gaina umpluta cu tocatura de ficat

Gaina umpluta cu tocatura de ficat din: gaina, ciuperci, ficat de pasare, unt, vin, supa, sare, verdeata, piper. Ingrediente: 1 găină mijlocie 8-10 ciuperci 250 gficat de pasăre 1/2 l vin alb 2 linguri cu unt 1 cană cu supă sau apă sare verdeaţă piper   Mod de preparare: Curăţaţi de pene şi de fulgi […]

Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

Bors de gaina cu tocmagei (taitei) din: gaina, morcovi, ceapa, telina, rosii, patrunjel, bors, leustean, sare, smantana, ou, faina, apa. Ingrediente: 1/2 găină mare 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 roşii 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze 1 l borş 2-3 ramuri de leuştean sare smântână 1 ou 1 pahar cu faină 1/2 pahar […]

Ciulama de ciuperci cu patrunjel tocat

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt   Mod de preparare: […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.