Gaina cu legume si smantana

Printeaza

Gaina cu legume si smantana din: gaina, slanina, arpagic, morcovi, praz, vin, mustar, smantana, unt.

Ingrediente:

  • o găină
  • 100 g slănină
  • 12 arpagicuri
  • 2 morcovi
  • 2 fire praz
  • 2 linguri vin
  • o lingură muştar
  • o lingură smântână
  • o lingură unt (untdelemn)

 

Mod de preparare:

Se curăţă găina, se sărează şi se îmbracă în feliuţe subţiri de slănină care se leagă cu aţă. Legumele se curăţă, se taie felii şi se pun împreună cu găina într-o cratiţă cu puţin unt (untdelemn), se toarnă supă de pasăre sau apă şi se dă la cuptor.

După o oră şi jumătate este gata şi atunci se toarnă vinul, smântână, muştarul şi se mai lasă să mai dea un clocot.

Se scoate aţa, se îndepărtează feliile de slănină şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.