Gaina cu gutui

Printeaza

Gaina cu gutui

Ingrediente:Gaina cu gutui

  • 1 găină
  • 1 kg gutui
  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 lingură făină
  • 2 ceşti apă
  • 10 bucăţele zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm, spălăm, zvîntăm pasărea şi o tăiem în bucăţi. Apoi o sărăm uşor şi o lăsăm într-un vas.

Intr-o tigaie prăjim în grăsime bucăţile de găină şi le scoatem pe o farfurie.

Facem rîntaşul într-o cratiţă şi îl stin­gem cu apă caldă. Adăugăm pasărea şi lăsăm să fiarbă jumătate de oră.

în timp ce fierbe carnea, pregătim gutuile. Le lăsăm cu coajă, tăiate ca feliile de portocală, scoţînd sîmburii cu partea întărită. Le prăjim în grăsime la foc re­pede, pînă se fac roşii, deoarece dacă nu sînt bine rumenite, se moleşesc şi bucăţi­le nu rămîn întregi.

Cînd carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm în cratiţă gutuile prăjite, punem apoi zahăr ars, sare şi zahăr, după gust.

Lăsăm să fiarbă la foc domol pînă ce carnea este bine pătrunsă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.