Gaina cu ciuperci
PrinteazaGaina cu ciuperci din: carne de gaina, ciuperci, ulei, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, smantana, vin, sare, piper.
- 1,2 kg carne de găină
- 700 g ciuperci
- 120 ml ulei
- sare
- piper
- 1 lingură cu făină
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 bucată de ţelina
- pătrunjel verde
- 200 g smântână
- 1/2 pahar cu vin
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă cu 1 linguriţă de sare. Luaţi spuma apoi adăugaţi ceapa şi zarzavatul tăiat în bucăţi mari.
Lăsaţi să fiarbă în continuare, până când carnea este pătrunsă.
Tăiaţi ciupercile julienne, puneţi-le peste carne, adăugaţi vinul şi piperaţi-le până când ciupercile sunt gata. La masă, serviţi smântână sau puneţi-o peste ciuperci cu verdeaţă tocată fin.
Pofta buna!