Gaina cu ciuperci

Printeaza

Gaina cu ciuperci din: carne de gaina, ciuperci, ulei, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, smantana, vin, sare, piper.

Ingrediente:Gaina cu ciuperci

  • 1,2 kg carne de găină
  • 700 g ciuperci
  • 120 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingură cu făină
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 bucată de ţelina
  • pătrunjel verde
  • 200 g smântână
  • 1/2 pahar cu vin

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă cu 1 linguriţă de sare. Luaţi spuma apoi adăugaţi ceapa şi zarzavatul tăiat în bucăţi mari.

Lăsaţi să fiarbă în continuare, până când carnea este pătrunsă.

Tăiaţi ciupercile julienne, puneţi-le peste carne, adăugaţi vinul şi piperaţi-le până când ciupercile sunt gata. La masă, serviţi smântână sau puneţi-o peste ciuperci cu verdeaţă tocată fin.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.