Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin

Printeaza

Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin din: vin rosu, costita afumata, pasta de rosii, gaina, ceapa, ciuperci, patrunjel, sare, piper, boia de ardei.

Ingrediente:Gaina_cu_ciuperci_si_costita_in_sos_de_vin

  • 400 ml vin roșu
  • 200 g costiță afumată
  • 100 g pastă de roșii
  • 1 găină
  • 8 cepe mici
  • 8 ciuperci
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute și dulce

 

Mod de preparare:

Se porționează găina și se fierbe 45 minute în apă cu sare. Se scoate pe o tavă, se presară sare, piper și boia dulce. Se pun în tavă cepele curățate, ciupercile feliate și costița tăiată cuburi. Se toarnă vinul și se coace 60 minute la foc moderat.

Se scoate din cuptor, se presară cu o jumătate de linguriță de boia iute și se toarnă pasta de roșii. Se presară pătrunjel tocat și se mai coace 30 minute.

Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin

Gaina_cu_ciuperci_si_costita_in_sos_de_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.