Fussili cu ardei si sos de avocado
PrinteazaFussili cu ardei si sos de avocado din: fussili, sare, avocado, zeama de lamaie, piper, sos tabasco, arpagic, ardei gras, ceapa, usturoi si ulei de masline.
- 350 g fussili
- sare
- 1 avocado copt
- 2 linguri zeama de lamaie
- piper macinat
- sos tabasco
- 2 linguri arpagic
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Se lasă să se scurgă bine de apă. Avocado se taie înjumătăţi, se scoate sâmburele, pulpa se stropeşte cu zeama de lămâie si se zdrobeşte cu o furculiţă. Se dă cu sare, piper şi puţin sos Tabasco, se amestecă şi cu arpagicul.
Ardeii se taie jumătăţi, apoi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, apoi se călesc cu ardeiul, în uleiul încins, 3-4 minute. Se pun şi pastele şi se mai lasă un minut pe foc. Se dă cu sare şi piper şi se servesc reci, cu sosul de avocado.
Fussili cu ardei si sos de avocado
Pofta buna!