Fusecuri cu mac

Printeaza

Fusecuri cu mac din: faina, zahar, zahar vanilinat, seminte de mac, ou, unt, dulceata.

Ingrediente:Fusecuri_cu_mac

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 linguri seminte de mac macinate
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • dulceata

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Topeşti untul într-un vas aşezat în cuptorul cald. Il laşi să se răcească şi îl mixezi împreună cu zahărul, zahărul vanilinat şi oul, până când se dizolvă cristalele.

Cerni făina şi o adaugi treptat în compoziţie, împreună cu macul; la început mixezi, iar când aluatul se îngroaşă, omogenizezi cu mâna.

Presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul în foaie groasă de 5-6 mm, rulând sucitorul de lemn pe care l-ai presărat cu făină. Treci gura unui pahar prin făină şi tai rondele de aluat. Cu un păhărel sau cu un căpăcel, decupezi mijlocul a jumătate dintre rondele.

Suprapui un astfel de ineluş peste o rondelă şi în mijloc pui dulceaţă sau gem. Coci fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, 15 minute.

Fusecuri cu mac

Fusecuri_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.