Fursecuri umplute cu gem de caise

Printeaza

O reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra.

Ingrediente:Fursecuri umplute cu gem de caise

  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • un varf de cutit bicarbonat
  • un vard de cutit sare

umplutura:

  • 200 g gem de caise
  • 4 linguri nuci pisate

ornare:

  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat şi când acesta este omo­gen întindeţi din el o foaie cu grosimea de 4-5mm. Tăiaţi cu un păhărel sau cu o formă rotundă rondele.

Din jumătate de rondele decupaţi cu un păhărel sau o formă mai mică decât prima alte rondele, în aşa fel încât să obţineţi nişte inele de aluat.

Coaceţi rondelele şi inelele la foc potrivit, până devin aurii. Amestecaţi gemul cu nucile pisate şi ungeţi rondelele coapte cu un strat uniform de umplutură.

Lipiţi deasupra câte un inel de aluat. Pudraţi fursecurile cu zahăr praf.

Fursecuri umplute cu gem de caise

Fursecuri umplute cu gem de caise

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.