Fursecuri spiralate cu bombonele

Printeaza

Fursecuri spiralate cu bombonele din: faina, unt, zahar pudra, praf de copt, sare, esenta de vanilie, colorant, bomboane.

Ingrediente:Fursecuri spiralate

  • 280 g făină
  • 180 g unt rece
  • 130 g zahăr pudră
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 2 linguri colorant roz
  • 50 g bombonele pentru decor

 

Mod de preparare:

Pui într-un castron făina cernută, praful-de copt, zahărul pudră, sarea şi esenţa de vanilie. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi amesteci bine, cu mixerul sau cu mâna, până obţii un aluat omogen.

Impărţi aluatul în două părţi egale. Amesteci o parte cu colorantul lichid şi adaugi făină până se formează un aluat omogen, care nu se lipeşte de mână.

Intinzi fiecare dintre cele două aluaturi pe câte o foaie de copt, sub forma unor dreptunghiuri subţiri de 5 mm. Tai margini drepte şi suprapui perfect cele două dreptunghiuri, apoi treci uşor cu sucitorui peste ele, presându-le ca să nu existe goluri de aer. Rulezi foile presând pe toată suprafaţa.

Treci sulul prin bomboane colorate şi îl înfăşori în folie de plastic. îl păstrezi la rece pentru 3 ore.

Tai apoi ruloul în felii de 5 mm şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la foc mic spre mediu (170°C), pentru 15-20 de minute.

 

Fursecuri spiralate cu bombonele

Fursecuri spiralate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.