Fursecuri însiropate

Printeaza

Fursecuri însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de copt, suc de lamaie, fistic.

Ingrediente:Fursecuri_însiropate

  • 250 g faina
  • un ou
  • 75 g zahar pudra
  • 75 g pudra de migdale
  • 125 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt

pentru sirop:

  • 600 g zahar
  • 300 ml apa
  • sucul unei jumatati de lamaie

pentru servit:

  • o lingurita fistic macinat

 

Mod de preparare:

Se face întâi siropul pentru care zahărul, apa si sucul de lămâie se fierb 5 minute şi se lasă deoparte.

Pentru aluat, se amestecă făina, zahărul, oul, untul, praful de copt si făina de migdale. Se mixează până se obţine un aluat omogen.

Aluatul se împarte în mici bile de mărimea unei nuci care se asază în tava de copt unsă foarte puţin. Se trec dinţii unei furculiţe şi se coc pentru 30 de minute.

După ce s-au copt, imediat ce se scot din cuptor, se însiropează si se presară fistic măcinat.

Fursecuri însiropate

Fursecuri_însiropate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.