Fursecuri gustoase cu mere

Printeaza

O reteta delicioasa de fursecuri cu: oua, zahar tos, unt, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lamaie, scortisoara, ciocolata neagra.

Ingrediente:

  • două ouă
  • 250 g zahăr tos
  • 125 g unt
  • 250 g făină
  • două lingurile cu praf de copt
  • sare
  • un pliculeţ zahăr vanilinat
  • două mere
  • o lămâie
  • un vârf de lin­guriţă cu scorţişoară
  • 100 g ciocolată neagră
  • 20 g decor de zahar colorat

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă şj căsuţa cu seminţe, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.

Se pun într-o oală împreună cu 100 g zahăr tos, scorţişoara, coaja rasă de lămâie şi sucul de la o jumătate de lămâie. Se amestecă, se ţin pe foc până se înmoaie mere­le, apoi se lasă să se răcească.

Zahărul vanilinat, restul de zahăr tos, un vârf de linguriţă cu sare şi ouăle se pun într-un bol. Se mixează până se dublează volu­mul, se adaugă urtul moale, merele călite, praful de copt şi făina turnată treptat.

Se mixează până se obţine o compoziţie omogenă, se aco­peră cu folie alimentară şi se intro­duce la rece minimum patru ore.

Se ia din compoziţie cu o linguriţă, se pun grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încims. Se coc la foc mediu zece minute sau până când încep să devină maronii pe margini.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.