Fursecuri glazurate cu mac

Printeaza

Fursecuri glazurate cu mac din: oua, zahar, ulei, amoniac, lamaie, faina, seminte de mac, lapte, vanilie, alune, caise.

Ingrediente:Fursecuri_glazurate_cu_mac

Pentru fursecuri:

  • 6 ouă
  • 15 linguri zahăr
  • 18 linguri ulei
  • 2 linguri amoniac
  • 1 lămâie
  • făină, cât cuprinde

Pentru glazură:

  • 200 g seminţe de mac
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • alune sau migdale, pentru decor
  • caise
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul şi încorporezi uleiul în fir subţire, amoniacul stins cu zeama de lămâie şi făină cât cuprinde până obţii un aluat omogen, dar nu foarte tare.

Intinzi o foaie şi decupezi fursecuri, pe care le aşezi în tavă.

Macini seminţele de mac în răşniţă. Pui laptele pe foc împreună cu zahărul, vanilia şi zeama de lămâie. Când începe să clocotească încorporezi macul. Laşi să fiarbă 20-30 de minute, amestecând constant.

Pui câte o lingură de umplutură de mac pe fiecare fursec, nivelezi şi decorezi cu alune şi jumătăţi de caisă. Ţii fursecurile la cuptor 15-20 de minute. Pudrezi cu zahăr, la final.

Fursecuri glazurate cu mac

Fursecuri_glazurate_cu_mac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.