Fursecuri delicioase cu migdale

Printeaza

O reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar, albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate.

Ingrediente Fursecuri delicioase cu migdale

  • 330 g migdale
  • 320 g zahăr
  • 3 albuşuri
  • 1 lingură faină albă
  • 2 linguriţe rom
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

pentru decor:

  • 100 g fructe confiate mixte

 

Mod de preparare:

Râşneşte migdalele curăţate de pieliţă până când obţii o pulbere fină. Pune faina de migdale într-un castron, adaugă albu­şurile, făina albă, coaja rasă de lămâie, romul, scorţişoara şi zahărul. Amestecă bine cu lingura de lemn toate ingredien­tele până la obţinerea unei compoziţii destul de tari.

Umple cu o parte din această compoziţie un poş cu vârful striat şi pune cu el pe tavă grămăjoare. Taie cu un cuţitaş ascuţit fructele confiate şi aşază câte o bucăţică în centrul fiecărei grămăjoare de compoziţie.

Coace prăjiturelele 8-10 minute în cuptorul încălzit la 180° C. Când au căpătat o culoare aurie, scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească înainte de a le servi.

Fursecuri delicioase cu migdale

Fursecuri delicioase cu migdale

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.