Fursecuri cu nuci si banane
PrinteazaFursecuri cu nuci si banane din: faina, unt, zahar, ou, banana, fulgi de ovaz, nuci, bicarbonat, sare.
- 200 g făină
- 180 g unt
- 200 g zahăr
- un ou
- o banană
- 90 g fulgi de ovăz
- 50 g nuci
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- un praf sare
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă făina, fulgii de ovăz, sarea şi bicarbonatul. Se freacă untul cu zahărul, se adaugă oul, vanilia si apoi banana mărunţită. Se adaugă şi amestecul de făină si nucile. Se amestecă totul foarte bine.
Se ia câte o linguriţă din aluat, se turteşte între palme şi se asază, cu spaţiu între fiecare fursec, în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc 12-15 minute şi se lasă apoi 5 minute în tavă înainte de a le scoate.
Pofta buna!