Retete de post: Fursecuri cu gem si nuca

Printeaza

Retete de post: Fursecuri cu gem si nuca

Ingrediente:Fursecuri cu gem si nuca

  • 800 g făină
  • 400 g margarină
  • 100 ml apă clocotită amestecată cu 5 linguri oţet
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 250 gnucă
  • 250 g gem mai gros sau marmeladă
  • esenţă de rom
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amesteci bine ingredientele pentru aluat, apoi îl dai la rece pentru o oră. Intinzi apoi o foaie potrivit de groasă din care tai cu o formă rotundă de pahar fursecuri.

Cu o altă formă rotundă cu un diametru mai mic, decupezi jumătate din cantitatea de fursecuri la mijloc, astfel încât să arate ca nişte covrigei. Coci apoi toate fursecurile în cuptorul încins.

Când sunt gata, laşi fursecurile să se răcească, apoi lipeşti o parte plină cu una în formă de covrigei, cu gem amestecat cu nucă pisată şi esenţă de rom. După aceea le pudrezi.

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.