Fursecuri cu frişcă şi afine

Printeaza

Fursecuri cu frişcă şi afine din: faina de secara, faina de grau, unt, zahar tos, bicarbonat de sodiu, pudra de scortisoara, sare, seminte de chimen, frisca, alune.

Ingrediente:Fursecuri_cu_frisca_si_afine

  • 150 g faina de secara
  • 150 g faina de grau
  • 200 g unt
  • 150 g zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • o lingurita cu pudra de scortisoara
  • un sfert de lingurita cu sare
  • jumatate de lingurita cu seminte de chimen
  • frisca
  • afine

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun zahărul tos, bicarbonatul de sodiu, sarea, făina de grâu şi făina de secară.

Se adaugă jumătate din untul rece tăiat cubuleţe şi se frământă cu degetele până devine ca un pesmet.

Se adaugă restul de unt moale, pudra de scorţişoară, seminţele de chi­men şi se frământă până se obţine un aluat tare, nelipiicios.

Dacă se fărâmiţează, se adaugă puţină apă şi se continuă frământarea.

Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece minimum 30 de minute.

Se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se taie flori cu o formă pentru biscuiţi, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 20 de minute.

Când s-au răcit, se decorează cu aveline de frişcă şi cu afine.

Fursecuri cu frişcă şi afine

Fursecuri_cu_frisca_si_afine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.