Fursecuri cu dulceata de zmeura

Printeaza

Fursecuri cu dulceata de zmeura din: faina, unt, ou, zahar pudra, lapte condensat, dulceata de zmeura, lamaie, apa.

Ingrediente:Fursecuri cu dulceata de zmeura

Pentru aluat:

  • 160 g făină
  • 200 g unt
  • 1 albuş
  • 80 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri-lapte condensat

Pentru umplutură:

  • 200 g dulceaţă

Pentru decor:

  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • apă

 

Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul până devin o cremă. Adaugi albuşul şi continui să mixezi.

Torni laptele şi făina în ploaie. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-1 întinzi pe masa presărată cu făină, într-un strat de 3 mm.

Decupezi forme, iar la jumătate dintre ele le decupezi şi interiorul. Pui formele pe o hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute:

După ce s-au răcit, ungi formele întregi cu dulceaţă şi le acoperi cu formele decupate în interior.

Pentru decor, pui într-un castron zahărul pudră şi zeama de lămâie. Adaugi apă, puţin câte puţin, amestecând continuu cu un tel până obţii o cremă densă. întinzi glazura peste fursecuri şi le dai le rece două ore.

 

Fursecuri cu dulceata de zmeura

Fursecuri cu dulceata de zmeura

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.