Fursecuri cu drojdie de bere

Printeaza

Fursecuri cu drojdie de bere

Ingrediente:Fursecuri cu drojdie de bere

  • 4 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • 150 g unt sau untură
  • 1/2 pahar lapte
  • drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci)
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri nuci pisate
  • 2-3 linguri zahăr
  • făină

 

Mod de preparare:

Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu făină o cocă tăricică.

Coca frămîntată se pune într-un şervet sau într-un săculeţ de pînză, se leagă bine, însă în aşa fel, încît coca să aibă loc să crească.

Se scufundă coca pusă în şervet într-o oală mare cu apă rece şi se lasă astfel 4-5 ore (coca în şervet se va ridica deasupra apei).

Se scoate coca şi se întinde cu ver­geaua o foaie groasă cît muchia unui cuţit. Se taie fîşii lungi de 7 cm şi late de 2 cm. Fiecare fîşie se unge cu albuş de ou, se dă prin nuca pisată amestecată cu zahărul şi se for-mează un cornuleţ în felul următor: se ţine fîşia cu ambele mîini de capete.

Un capăt se răsuceşte într-un sens, celă­lalt capăt în sens opus, se îndoaie în formă de cornuleţşi se aşază pe tava unsă. Se coc la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.