Fursecuri cu cereale si stafide
PrinteazaFursecuri cu cereale si stafide din: făină integrală, fulgi de cereale, fulgi de porumb, zahăr(de preferat brun), zahăr vanilat, praf de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet, margarina, coajă rasă de portocală(sau lămâie), stafide(la alegere), lapte.
Ingrediente:
- 100 g făină integrală
- 100 g fulgi de cereale
- 30 g fulgi de porumb
- 3 linguri zahăr(de preferat brun)
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 pliculeţ praf de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet
- 50 g margarină
- coajă rasă de portocală(sau lămâie)
- 2 linguri stafide(la alegere)
- lapte cât să iasă de consistenţa unui aluat(circa 50 ml)
Mod de preparare:
Mărunţeşti fulgii de cereale în blender. Amesteci toate ingredientele, iar la final, adaugi laptele astfel încât să iasă un aluat consistent şi omogen. Modelezi cu mâna forme rotunde şi plate (ca să se coacă bine în interior) şi le aşezi la distanţă una de alta într-o tavă, pe hârtie de copt.
Introduci tava în cuptorul încălzit în prealabil şi îl laşi 30 de minute fără a deschide uşa în primele 15 minute. Laşi fursecurile la răcit şi le serveşti cu lapte.
Fursecuri cu cereale si stafide
Pofta buna!
Bune fursecurile