Fursecuri cu alune si nuci

Printeaza

Fursecuri cu alune si nuci din: faina, arahide sau alune de padure, nuci, pesmet, esenta de cafea, frisca, oua, sare, zahar vanilat.

Ingrediente:Fursecuri cu alune si nuci

  • 60 g făină
  • 150 g arahide prăjite sau alune de pădure prăjite
  • 100 g nuci
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguriţe esenţă de cafea
  • 100 ml frişca nebătută
  • 8 albuşuri
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

 

Mod de preparare:

Macini nucile şi alunele sau arahidele. Baţi’ albuşurile spumă tare împreună cu sarea.

Amesteci într-un bol făina cernută, alunele, nucile, pesmetul, esenţa de cafea, frişca, iar la sfârşit încorporezi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor, de jos în sus, până la omogenizarea aluatului.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă. Pui compoziţia într-un cornet pentru decorat prăjiturile şi faci rondele de compoziţie, la distanţă unele de altele.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15 minute. Când se răcesc, le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie.

 

 

Fursecuri cu alune si nuci

Fursecuri cu alune si nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.