Fursecuri “boabe de cafea”

Printeaza

Fursecuri “boabe de cafea” din: unt, faina, zahar, cacao, nuci, cappuccino.

Ingrediente:Fursecuri_cu_boabe_de_cafea

Pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 200 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuci măcinate

Pentru glazura:

  • 1 plic cappuccino
  • 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 2 linguri apa

 

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul, cacaua şi nucile măcinate. Adaugi făina şi omogenizezi aluatul. Il modelezi sub formă de sul şi îl păstrezi în frigider, învelit în folie de plastic.

Tai bucăţi din aluat, de mărimea nucilor şi le modelezi în formă de sfere, apoi le aplatizezi şi, cu un cuţit, crestezi uşor suprafaţa aluatului, astfel încât să semene a boabe de cafea.

Aşezi bobiţele într-o tavă presărată cu făină şi le coci la foc iute, 10 minute.

După ce s-au răcit, le ungi cu glazura călduţă, obţinută din amestecul de cappuccino, zahăr şi apă sau cu ciocolată topită la bain-marie. Le laşi pe un grătar, să se întărească glazura.

Fursecuri “boabe de cafea”

Fursecuri_cu_boabe_de_cafea

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.