Furnici în copac

Printeaza

Furnici în copacIn ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”.

Carnea de porc este marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute, apoi amestecată cu nişte tâiţei foarte subţiri făcuţi din fâinâ de fasole mung.

Când sunt înmuiaţi în apă, tâiţeii devin transparenţi, întrucât mâncarea este uşor de făcut şi nu e deloc scumpă, ea a devenit una dintre preferatele studenţilor chinezi.

Furnici_in_copac_04

Furnici in copac

Ingrediente:

pentru marinata

  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 250 g carne de porc macinata

pentru taitei:

  • 125 g taitei transparenti, facuti din faina de fasole mung
  • ulei pentru prajit
  • 1 ardei iute rosu mic, fara seminte, tocat marunt
  • 2 bucati de ghimbir de 2,5 cm, taiate marunt
  • 2 fire d ceapa verde, taiate marunt, atat partea verde, cat si cea alba
  • 1/2 lingurita pana la 1 lingura sos de chilli
  • 125 ml apa

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru marinată într-un vas nu prea adânc şi puneţi carnea tocată sâ se marineze aproximativ 10 minute, între timp, fără a îndepărta aţa cu care sunt legaţi, puneţi tâiţeii într-un castron nu prea adânc şi acoperiţi-i cu apă fierbinte.

Lăsaţi-i aproximativ 5 minute, până devin flexibili, apoi scurgeţi bine apa de pe ei. Rupeţi-i în bucăţi scurte, după care puteţi îndepărta aţa.

Incingeţi uleiul într-un wok sau într-o tigaie mare. Căliţi ardeii iuţi, împreună cu ghimbirul şi ceapa verde, timp de 1 minut, apoi adăugaţi carnea împreună cu toată marinata care n-a fost absorbită de tâiţei. Prăjiţi toate ingredientele până ce carnea începe să-şi schimbe culoarea.

Apoi puneţi sosul de chilii şi tâiţeii. Adăugaţi apa, acoperiţi vasul şi lăsaţi sâ fiarbă până se absoarbe aproape tot lichidul, iar tâiţeii sunt moi. Serviţi mâncarea fierbinte.

Furnici_in_copac_10

Furnici în copac

Furnici în copac

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • furnici in copac
  • reteta furnici in copac
  • furnici in copac reteta

1 comentariu

  1. Am mancat furnici in copac, foarte, foarte bune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.