Furnici in copac cu vita

Printeaza

O reteta de frunici in copac cu vita din: carne de vita tocata, taitei de orez, ghimbir, ceapa, morcovi, ardei gras, sos de soia, praf de chili si ulei de arahide.

Ingrediente:Furnici in copac cu vita

  • 500 g carne de vita tocata
  • 300 g taitei de orez
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 praf de chili
  • 3 linguri ulei de arahide

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, morcovii şi ardeiul, le tai cubuleţe mici sau le dai pe razătoare şi le căleşti, la foc iute, într-o tigaie neaderentă (sau wok) cu puţin ulei de arahide bine încins. Când sunt crocante, le scoţi deoparte din grăsime şi le amesteci cu ghimbirul.

In locul legumelor, aşezi carnea tocată şi o căleşti, la foc potrivit, pentru a se pătrunde bine. Separat, fierbi tăieţeii al dente în apă cu sare, îi scurgi de apă, îi amesteci cu carnea şi legumele călite, sos de soia şi praf de chili, după gust.

Laşi totul pe foc un minut, amestecând continuu, pentru a se combina aromele şi gusturile, după care îi serveşti.

Furnici in copac cu vita

Furnici in copac cu vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.