Fundite vanilate

Printeaza

O reteta delicioasa de fundite cu: faina, zahar, apa, drojdie, sare, zahar pudra, ulei.

Ingrediente:

  • 450 g faină
  • 2 linguri zahăr
  • 1 ceaşcă, apă caldă
  • 20 g drojdie de bere
  • un praf de sare
  • zahăr pudră aromatizat cu vanilie
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr şi două linguri de apă, adaugi 2-3 linguri de făină, ames­teci bine şi laşi la crescut.

Cerni restul de făină, faci o adâncitură în mijlocul ei, adaugi maiaua dospită, o ceaş­că de apă călduţă, un praf de sa­re, restul de zahăr şi frămânţi bi­ne până obţii un aluat omogen şi elastic. Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină. II laşi la crescut 30 de minute.

Intinzi o foaie subţire, tai cu o rotiţă dinţată şuviţe late de 4 cm, iar apoi bucăţi cu lungimea de 10 cm. Crestezi la mijloc cu un cuţit bine ascuţit şi treci un capăt al şuviţei prin crestătură, imitand o fundiţă.

Prăjeşti „fundiţele” în ulei bine încins şi le presari cu za­hăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.