Frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa

Printeaza

Frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa din: cicoare rosie, radacina de salata alba, ridichi, masline, frunze de patrunjel, frunze de busuioc, ansoa, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, mozzarella de bivolita, pesmet, patrunjel, busuioc rosu, coaja de lamaie si faina.

Ingrediente:Frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa

  • 1 radacina de cicoare rosie de la care se folosesc frunzele exterioare taiate in bucati mari
  • 2 radacini de salata alba de la care se folosesc frunzele separate
  • 3 ridichii
  • 80 g de masline ligurian sau orice fel de masline negre mici
  • se serveste cu frunze de patrunjel si frunze de busuioc rosu inchis

Sosul de ansoa:

  • 50 g ansoa, uscati (fara ulei)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • batoane de mozzarella de bivolita
  • 20 g (2 cani) de pesmet obtinut din paine veche de o zi
  • 2 linguri de frunze de patrunjel un pic maruntit (la cerere se mai pot adauga frunze de patrunjel)
  • 2 linguri de frunze de busuioc rosu inchis usor maruntit
  • 1 lingurita de coaja de lamaie (razuita fin)
  • 4 (110 g fiecare) batoane de mozzarella de bivolita

pentru preparare:

  • faina
  • 1 ou (usor batut)

pentru prajire:

  • ulei de masline

 

Metoda de preparare:

Pentru sosul de ansoa se pun in recipientul de mixat ansoa, sucul de lamaie si usturoiul. Se mizeaza, adaugand ulei de masline (la inceput cate o picatura, apoi mai mult) pana iese o pasta subtire.

In timpul mixarii se adauga si o lingura de apa fiarta si piper negru. Cantitatea va fi cam ¼ de cana.

Pentru batoanele de mozzarella de bivolita se pun intr-un bol (recipient) pesmetul, ierburile (patrunjelul si busuiocul) si coaja de lamaie, se asezoneaza dupa gust cu sare de mare si piper negru.

Se trec bucatile de mozzarella prin faina, dupa care se scutura bine, se trec apoi prin ou, dupa care se scurg bine si se imbraca in pesmet. Se invelesc apoi in hartie de copt si se dau la frigider pana la servire.

Folosind un cutit foarte bine ascutit se taie ridichiile foarte subtire, se pun intr-un bol (recipient) cu apa foarte rece si se dau la frigider pana la servire.

Se pun apoi frunzele de cicoare rosie, cele de salata alba si ridichiile (scurse de apa in care au stat la frigider) intr-un recipient si se amesteca. Se imparte salata in 4 boluri si se asezoneaza cu masline.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se prajesc batoanele de mozzarella la foc potrivit timp de 2-3 minute pana prind o crusta aurie.

Se scot pe hartie care sa absoarba uleiul, se imprastie apoi impreuna cu frunzele de patrunjel si cele de busuioc rosu inchis peste salata, se adauga sosul de ansoa si se serveste imediat.

Frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa

Frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. Interesanta reteta! Merita incercata!

  2. Am incercat si chiar este foarte gustoasa reteta !

  3. As incerca aceasta reteta. Cred ca este foarte gustoasa. Mozzarella de bivolita imi place foarte mult. Este o reteta deosebita si pentru invitati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.