Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

Printeaza

O reteta de fructe, nuci si seminte cu mirodenii din: nucsoara, scortisoara, cuisoare, boabe de piper negru, seminte de cumin, boabe de coriandru, ghimbir, albus, faina de orez, migdale, nuci pecan, nuci de brazilia, seminte de dovleac, stafide, seminte de floarea soarelui si fructe de merisor uscate.

Migdalele sunt o sursă foarte bună de grăsimi nesaturate. De asemenea, sunt bogate în vitamina E şi oferă proteine, fibre şi zinc.  Acest amestec aromat, care conţine nuci crocante, seminţe de dovleac si de floarea-soarelui, fructe de merişor uscate si acrisoare si stafide dulci, este foarte sănătos şi se poate ronţăi sau servi cu o băutură. Copiii îl vor adora!

 

Ingrediente:Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

  • 1 linguriţă nucşoară în teacă
  • 1 baton de scorţişoară de 2,5 cm lungime
  • 2 cuişoare
  • 1 linguriţă boabe de piper negru
  • 1 linguriţă seminţe de cumin
  • 1 linguriţă boabe de coriandru
  • 2 linguriţe ghimbir ras
  • 1 albuş mare
  • 25 g făină de ovăz
  • 175 g migdale descojite
  • 175 g nuci pecan tăiate în două
  • 175 g nuci de Brazilia
  • 85 g seminţe de dovleac
  • 70 g seminţe de floarea- soarelui
  • 115 g stafide mari (sultanine)
  • 100 g fructe de merişor uscate

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 120°C. Se zdrobesc uşor într-o piuliţă sau cu mânerul unui cuţit nucşoarele şi se aruncă cojile. Se pun seminţele mici împreună cu scorţişoara, cuişoarele, boabele de piper, cuminul şi coriandrul într-o râşniţă şi se macină bine.

Se amestecă condimentele măcinate cu ghimbirul, albuşul şi făina de ovăz într-un castron mare. Se adaugă migdalele, jumătăţile de nuci pecan, nucile de Brazilia, seminţele de dovleac şi cele de floarea-soarelui şi se dau bine prin amestecul cu condimente.

Se pun nucile şi seminţele într-o tavă mare, într-un singur strat. Se prăjesc, amestecând din când în când, aproximativ 1 oră şi se lasă să se răcească în tavă.

Se pun nucile şi seminţele într-un castron. Se adaugă stafidele şi merişorul şi se amestecă bine. Amestecul este gata de servit sau se poate păstra într-un vas etanş maximum 2 săptămâni.

Variante: In loc de mirodenii râşnite se poate folosi 1 lingură de condiment de curry.

Nuci si seminte iuti.Se adaugă un căţel de usturoi pisat şi 1/3 linguriţă de chilii uscat. Se folosesc doar nuci şi seminţe, fără stafide si fructe de merişor.

Fructe, nuci şi seminţe dulci-iuţi Se înlocuiesc toate mirodeniile cu 1 linguriţă de scorţişoară pisată, 1/2 linguriţă ghimbir ras, 1/2 linguriţă praf de nucşoară. Se face un amestec cu albuş şi făină de ovăz şi se glaseză cu el nucile şi seminţele. Se coc şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu câte 55 g fructe uscate de mango, de cireşe şi de măr.

Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.