Fructe de padure cu inghetata

Printeaza

Fructe de padure cu inghetata din: zmeura, mure, coacaze, capsuni, inghetata, galbenus, zeama de lamaie, zahar, vin spumant.

Ingrediente:Fructe_de_padure_cu_inghetata

  • 200 g zmeură
  • 200 g mure
  • 200 g coacăze roşii
  • 200 g căpşuni
  • 500 ml îngheţată de vanilie
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 175 ml de vin spumant sec

 

Mod de preparare:

Zmeura şi murele se curăţă, iar coacăzele se spală, se scurg de apă şi se aleg de pe tije cu ajutorul unei furculiţe. Căpşunile se spală, se scurg de apă şi li se îndepărtează codiţele.

Fructele se amestecă cu grijă într-un bol. Se aşează pe deasupra cupe mari de îngheţată.

Gălbenuşul se bate bine într-un vas împreună cu zeama de lămâie, zahărul şi vinul spumant. Se îngroaşă la bain-marie, amestecând continuu.

Crema zabaione caldă se toarnă peste mixul de fructe şi îngheţată.

Fructe de padure cu inghetata

Fructe_de_padure_cu_inghetata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.