Fructe de mare cu usturoi si ardei iute in sos tomat
PrinteazaFructe de mare cu usturoi si ardei iute in sos tomat din: vin, fructe de mare, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare.
- 100 ml vin alb
- 400 g fructe de mare congelate (creveți, calamar, caracatițe)
- 2 roșii
- 1 ardei iute
- 5 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Se dezgheață fructele de mare și se spală foarte bine. Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se prăjesc 3-4 minute fructele de mare. Se pun roșiile decojite și ardeiul iute tăiat rondele. Se amestecă bine și se toarnă vinul.
Se lasă să fiarbă 30 minute la foc moderat. Se pune usturoiul pisat și sare după gust. Se mai lasă 2 -3 clocote și se oprește focul.
Fructe de mare cu usturoi si ardei iute in sos tomat
Pofta buna!