Fructe de mare cu sos şi orez

Printeaza

Fructe de mare cu sos şi orez din: orez rosu, creveti decorticati, midii, ardei iute, curry, patrunjel, ananas, smantana, ceapa rosie, amidon, ulei de masline, scortisoara, cardamon, sare si piper.

Ingrediente:Fructe_de_mare_cu_sos_si_orez

  • 200 g orez rosu
  • 50 g creveti decorticati
  • 50 g midii
  • un ardei iute
  • 10 g curry
  • o legatura patrunjel
  • o conserva de ananas
  • 300 ml smantana
  • o ceapa rosie
  • amidon
  • 100 ml ulei de masline
  • scortisoara
  • cardamon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Orezul se clăteşte şi se pune la înmuiat în apă caldă 20 de minute. Se fierbe în apă cu sare, se scurge, se căleşte în 50 ml ulei de măsline împreună cu ceapa roşie tocată mărunt, se amestecă bine cu sare, piper, pătrunjel tocat şi se păstrează la cald., scoicile şi ananasul tăiat cuburi se călesc două minute în restul de ulei, se adaugă curry şi se mai ţin două minute.

Se toarnă smântână amestecată cu o lingură cu amidon şi puţin suc din conservă şi se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă sosul. Se adaugă ardeiul iute spălat şi tăiat rondele subţiri, pătrunjel tocat, se amestecă şi se ia de pe foc.

Se pune sosul cu fructele de mare în farfurii, se aşază alături orezul, se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc imediat. Se mai poate adauga in sos scortisoara si cardamon.

Fructe de mare cu sos şi orez

Fructe_de_mare_cu_sos_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.