Fructe de gheata

Printeaza

O reteta delicioasa de fructe de gheata cu: mere, banane, kiwi, zahar tos, zahar vanilat, alune.

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 2 banane
  • 2 kiwi
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g zahăr tos
  • alune măcinate

 

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă şi le tai în sferturi fără sâmburi. Cureţi bananele şi kiwi de coajă şi porţionezi fiecare fruct în 4 părţi egale. Pudrezi fiecare bucăţică cu zahăr vanilat. Intr-un vas emailat topeşti cu grijă cele 200 g de zahăr.

Când zahărul a ajuns la consistenţa lichi­dului, împungi fiecare fruct cu un băţ pentru frigărui şi apoi scufunzi fructele în baia de zahăr, cu repeziciune.

Dai fructele caramelizate prin alune măcinate şi le pui pe un platou uns uşor cu puţin ulei. E un desert delicios şi ieftin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.