Frittata cu spanac si ceapa

Printeaza

O reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa, cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei.

Ingrediente:Frittata cu spanac si ceapa

  • 6 oua
  • 20 ml lapte
  • 200 g spanac
  • 1 ceapa mare
  • 200 g cascaval
  • 50 g parmezan
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper alb
  • ulei

 

Mod de preparare:

Opăreşte spanacul în apă cu puţină sare şi lasă-l la scurs. După ce s-a răcorit, taie-l cât mai mărunt. într-o tigaie, în 2-3 linguri cu ulei încins, căleşte două minute ceapa tăiată julien şi căţeii de usturoi tocaţi mărunt. între timp, bate ouăle cu laptele şi încorporează caşcavalul ras, parmezanul şi spanacul tăiat. Sărează şi pipărează.

Răstoarnă compoziţia de ouă peste ceapa călită şi amestecă uşor. Lasă la foc potrivit şi întoarce pe partea cealaltă cu o paletă mai mare sau cu ajutorul unei farfurii întinse (pune farfuria deasupra tigăii, răstoarnă frittata şi dă-i drumul cu grijă înapoi în tigaie).

Serveşte frittata cu pâine intermediară sau neagră, alături de salată verde sau de salată de andive îmbogăţită cu sos de lămâie şi ulei de măsline.

Frittata cu spanac si ceapa

Frittata cu spanac si ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.