Frittata cu legume

Printeaza

Frittata cu legume din: ceapa, ulei de masline, cartofi, sare, usturoi, spanac, oua, parmezan.

Ingrediente:Frittata_cu_legume

  • 1 ceapă medie, mărunţită
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 12 cartofi mici (circa 280 g)
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
  • 5 căni de spanac (circa 120 g)
  • 8 ouă mari, bătute
  • 3 linguri de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Soteaza ceapa în 2 linguri de ulei, într-o tigaie antiaderentă. Taie cartofii în felii subţiri şi pune-i în vas cu 1/4 linguriţă de sare.

Prăjeşte timp de 10 minute, amestecând ocazional. Adaugă usturoiul şi ţine tigaia pe foc până când sunt gata cartofii.

Toarnă spanacul şi lasă-l suficient cât să se înmoaie. Răceşte compoziţia într-un bol.

Apoi, pune peste ea ouăle, 1/4 linguriţă de sare şi piperul negru, după gust. Incălzeşte 2 linguri de ulei în aceeaşi tigaie, la foc mic spre mediu.

Prăjeşte mixtura de ou şi presară brânza. Fierbe rapid până preparatul capătă o nuanţă rumenă.

Frittata cu legume

Frittata_cu_legume

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.