Frittata cu cartofi, porumb şi ardei

Printeaza

O reteta de Frittata cu cartofi, porumb şi ardei din: cartofi, ardei gras, ulei de masline, ceapa, boabe de porumb, oua, patrunjel verde si piper. Cunoscută în Italia ca frittata sau în Spania ca tortilla, această omletă se poate mânca fierbinte sau la temperatura camerei. Tăiată în bucăţele potrivite, înlocuieşte cu succes snack-urile sărate şi bogate în grăsimi.

Ingrediente:Frittata cu cartofi, porumb şi ardei

  • 675 g cartofi curăţaţi de coajă, tăiati în patru pe lungime şi apoi în felii subţiri pe diagonală
  • 1 ardei gras roşu, galben sau portocaliu curăţat de seminţe şi tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată în două şi apoi solzişori
  • 250 g boabe de porumb congelate, dezgheţate în prealabil
  • 6 ouă
  • 4 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii într-o cratiţă cu apă clocotită. Se lasă să dea într-un clocot, apoi se micşorează flacăra la minimum. Se adaugă ardeii tocaţi şi se fierb la foc mic 3 minute. Se scurg bine, apoi se acoperă şi se ţin la cald.

Se încinge o tigaie teflonată de 25 cm la foc iute. Se adaugă uleiul şi se unge tigaia uniform. După ce uleiul este încins, se potriveşte flacăra la mediu. Se adaugă ceapa şi se căleşte, amestecând des, aproximativ 3 minute sau până când ceapa se înmoaie.

Se adaugă cartofii, ardeiul şi boabele de porumb. Se călesc în continuare, amestecând legumele, timp de 8 minute sau până când cartofii se înmoaie. Se ia tigaia de pe foc.

Intr-un castron mare se bat ouăle cu pătrunjelul şi piper după gust. Se foloseşte o spumieră pentru a adăuga legumele la ouă, amestecându-le bine. (Dacă legumele s-au lipit de fundul tigăii, aceasta se curăţă şi se şterge bine înainte de a încinge încă o lingură de ulei; acest lucru nu ar trebui să fie necesar dacă se foloseşte o tigaie teflonată.)

Se încinge din nou tigaia la foc potrivit, adăugându-se şi uleiul care a rămas de la legume. în momentul în care uleiul este încins, se toarnă compoziţia, astfel încât amestecul să fie întins uniform. Agitându-se tot timpul tigaia, se prăjeşte frittata 3-4 minute sau până când marginile sunt făcute, iar la suprafaţă începe să se lege.

Intre timp, se încinge grătarul din cuptor la maximum. Se aşază frittata sub grătar şi se coace 3 minute. Se înţeapă cu un cuţit pentru a vedea dacă este pătrunsă. Se ia tigaia din cuptor şi se lasă frittata să stea 2 minute, apoi se aşază pe o farfurie. Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, tăiată felii.

Frittata cu cartofi, porumb şi ardei

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.