Friptura de vitel cu aroma de rozmarin

Printeaza

Friptura de vitel cu aroma de rozmarin din: muschi de vitel, ulei de masline, cimbru, rozmarin, ceapa rosie, alune, rozmarin, oregano, piper si sare.

 

Ingrediente:

  • 1,5 muschi de vitel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 3 cepe rosii mici
  • 150 g alune zdrobite
  • crengute de rozmarin
  • 1 lingura oregano
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Despici muschiul in doua, pe lungime fara a-l taia de tot.

Il pudrezi cu sare si piper, dupa gust, apoi il legi cu sfoara alimentara cat mai strans.

Separat, amesteci intr-un bol, uleiul de masline, cu cimbru, rozmarin, oregano si ungi pe toate partile, bucata de carne cu o pensula inmuiata in amestecul de ierburi aromate si o tavalesti prin alunele zdrobite.

Asezi carnea intr-o forma termorezistenta si o lasi in cuptor circa 20 de minute.

O scoti si o ungi din nou cu amestecul de ierburi, asezi pe langa ea ceapa taiata sferturi, crengutele de rozmarin, putina apa, dupa care o acoperi cu folie de aluminiu si o introduci in cuptor pentru circa o ora.

Servesti friptura calda, taiata felii, insotita de un piure de cartofi.

Friptura de vitel cu aroma de rozmarin

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Retete Vitel

Vitel cu Ciuperci și Vin Roșu – Deliciu Culinar

Vitel cu Ciuperci și Vin Roșu – Deliciu Culinar din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 200g ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 200ml […]

Retete Vitel

Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor

Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor din: carne de vitel, ceapa, usturoi, frunza de dafin, morcov, ulei de masline, sare, piper, ton in ulei, ansoa, galbenusuri de ou, capere, suc de lamaie, salata verde, lamaie, patrunjel. Vitel Tonnato este o rețetă italiană clasică care constă în carne de vitel subțire servită cu un […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.