Friptură de vită cu vin roşu

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de vita cu vin rosu din: usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, friptura de vita, vin rosu, morcovi, ceapa, sunca afumata, faina, coniac, supa, rosii, patrunjel si foi de dafin.

Ingrediente:Friptură de vită cu vin roşu

  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măs­line
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1,5 kg de friptură de vită
  • 250 ml de vin roşu
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 100 g de şuncă afumată
  • 1 lingură de făină
  • 3 linguri de coniac
  • 500 ml de supă
  • 2 roşii tăiate cubuleţe
  • 1/2 de legătură pătrunjel
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Ungeţi carnea cu un amestec făcut din usturoiul tocat mărunt, ulei, sare, piper, cimbru şi marinaţi-o 2 ore în vinul roşu.

Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le cuburi.

Căliţi şunca şi puneţi-o deoparte. 2 Prăjiţi carnea în grăsimea de la şuncă, apoi scoateţi-o pe un platou.

Căliţi şi legumele cca. 5 minute.

Presăraţi-le cu făină şi stingeţi cu supa, coniacul şi 125 ml de marinată.

Daţi într-un clocot carnea, legumele, roşiile, verdea­ţa, foile de dafin şi restul marinatei.

Acoperiţi totul cu un capac şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca 3-1/2 ore.

Pasaţi sosul format cu legumele, daţi-l într-un clocot, apoi condimentaţi. Adăugaţi şunca.

Se potriveşte o garnitură de piure de cartofi sau paste.

Friptură de vită cu vin roşu

Friptură de vită cu vin roşu

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Friptura de vita cu sos de vin rosu

Friptura de vita cu sos de vin rosu

Friptura de vita cu sos de vin rosu din: carne de vita, morcov, pastarnac, sare, piper, telina, dafin, vin, otet, slanina, ulei, pasta de rosii. Ingrediente: 800 g carne de vită 1 morcov 1 păstârnac sare piper 50 g ţelină 1 foaie dafin 4 boabe de piper negru 1 legătură cimbrişor 300 ml vin ro­şu […]

 

Friptură de vită cu vin roşu

Friptura de vita cu sos de vin

Friptura de vita cu sos de vin din: pulpa de vita, sare, vin, ulei de masline, ardei, piper, boia dulce, cimbrisor si pulpa de rosii. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită  sare 2 cani vin alb 4-5 linguri ulei de măsline  ardei roşu uscat  piper  boia dulce  cimbrişor 400 g pulpă de roşii   Mod de preparare: Carnea de […]

 

Filet mignon cu sos de vin

Filet mignon cu sos de vin

Filet mignon cu sos de vin din: filet mignon, cartofi, salvie, ulei, unt, faina, zahar, ceapa, morcov, vin. Ingrediente: 4 cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi (1 kg) 2 linguri cu ulei de măsline frunze de salvie sare şi piper negru măcinat 4×175 g filet mignon Pentru sos:  un cub de unt 1 ceapă, curăţată […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • friptura de vita cu vin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.