Friptura de vita cu rosii cherry

Printeaza

O reteta de friptura de vita cu rosii cherry din: ulei de masline, carne de vita macra, rosii cherry, usturoi, otet balsamic, frunze de rucola, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 si 1/2 lingura de ulei de masline
  • 1 bucata de carne de vita macra (cam 35 g)
  • 1 cesti de rosii cherry
  • 2 catei de usturoi, feliati subtire
  • 2 linguri otet balsamic
  • 4 cesti frunze de rucola
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

La foc mediu, încălzeşte uleiulîntr-o tigaie de teflon sau una de oţel inoxidabil.

Cînd s-a încins bine, asezonează carnea cu puţină sare şi piper şi pune-o în tigaie.

Lasă friptura să se facă vreo 3-4 minute pe fiecare parte, pînă cînd capătă o culoare caramelizată şi e uşor tare la atingere.

Scoate-o din tigaie şi aşaz-o pe un fund de tocat. Intre timp, redu focul la jumătate şi pune în tigaie roşiile şi usturoiul

. Sotează-le timp de 1-2 minute pînă cînd usturoiul prinde o culoare uşor maronie.

Adaugă oţetul balsamic şi mai lasă totul pe foc încă 2 minute, pînă cînd coaja roşiilor începe să crape.

Ia tigaia de pe foc; adaugă sare şi piper.

Feliaza subtire carnea. Imparte frunzele de rucola pe 2 farfurii, asaza deasupra feliile de friptura si finiseaza totul cu rosiile cherry si zeama din tigaie. Iti ies 2 portii.

Friptura de vita cu rosii cherry

Pofta buna!


poate iti place si:

Vita cu garnitura de cartofi copti

Friptura de vita cu cartofi copti

Friptura de vita cu cartofi copti din: muschi de vita, faina, sare, piper, ceapa, ulei, cartofi, verdeata. Ingrediente: o bucată muşchi de vita o linguriţa făină de muştar o linguriţă făină sare piper 4 cepe mari 2 linguri ulei Pentru garnitură: cartofi copţi verdeaţă, pentru decor salată de varză roşie fasole verde fiartă   Mod […]

Friptura de vita cu salata de porumb

Friptura de vita cu garnitura de pere

Friptura de vita cu garnitura de pere din: muschi de vita, pere, ulei, sare, piper, cimbrisor, vin, apa, zahar, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 4 felii de muşchi de vită, groase de un deget 4 pere ulei sare piper cimbrişor proaspăt 500 ml vin alb 500 ml apă 5 linguri cu zahăr 1 baton de scorţişoară […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.