Friptura de vita la gratar

Printeaza

O reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa.

Ingrediente:Friptura de vita la gratar

  • 500 g carne de vita
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se taie carnea felii groase. Se infierbanta gratarul, se unge cu ulei si se aseaza bucatile de carne – felii de muschi sau antricoate. Se pune gratarul pe jar bun ca sa ramana carnea in sange si in timp ce se frige se sareaza. Nu se intorc feliile pe gratar pana nu apare sangele deasupra si nu se inteapa carnea cu furculita ca sa nu curga sucurile.

Daca aveti carne de vitel preparati-o pe un foc mai mic ca sa fie bine fripta, deoarece vitelul nu trebie consumat in sange. Friptura de vita la gratar se serveste cu unt proaspat si patrunjel verde tocat.

Friptura de vita la gratar

Friptura de vita la gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.