Friptură de vită cu ceapă

Printeaza

O reteta de friptura de vita cu ceapa din: peperoni, arpagic, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, chimen, sare, piper, carne de vita, ceapa si coriandru.

Ingrediente:

  • 2 peperoni verzi
  • 2 bulbi arpagic
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 70 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita chimen praf
  • sare
  • piper
  • 4 bucati carne de vita (a 180 g) pentru friptura
  • 2 cepe
  • 1 legatura coriandru

 

Mod de preparare:

Tăiaţi peperoni în jumătate, îndepărtaţi-i seminţele, apoi tăiaţi-l mărunt.Tăiaţi cuburi arpagicul şi usturoiul. încingeţi uleiul de măsline şi 50 ml ulei de floarea soarelui, apoi căliţi arpagicul şi usturoiul. Adăugaţi peperoni, sucul de lămâie, chimenul, 1/2 linguriţă sare şi piper.

Daţi totul într-un clocot, apoi lăsaţi amestecul să se răcească. Prăjiţi bucăţile de carne în restul de ulei 2-3 minute pe fiecare parte. Condimentaţi-le şi înfăşuraţi-le în folie de aluminiu. Tăiaţi ceapa inele, prăjiţi-o în grăsimea rămasă de la friptură şi condimentaţi-o. Tocaţi coriandrul şi adăugaţi-l în sosul preparat anterior.

Friptură de vită cu ceapă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.