Friptură de vită cu bob şi ciuperci

Printeaza

O reteta de friptura de vita cu bob si ciuperci din: friptura de vita, bob, ciuperci, sherry, bulion de vita, sare si piper.

Ingrediente:Friptură de vită cu bob şi ciuperci

  • 750 g bucata de friptura de vita, cam 750 g
  • 250 g bob, curatat, decongelat daca a fost congelat
  • 250 g diverse tipuri de ciuperci, cum ar fi galbiori, rascovi sau urechi de lemn
  • 2 linguri sherry sau vin
  • 200 ml bulion de vita
  • sare si piper negru

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180ºC. Se cantareste vita si se calculeaza timpul de gatire: pentru o carne in sange, 35 de minute per kg (15 minute la 0,454 g) plus 15 minute; pentru carne mediu facuta, 45 de minute per kg (25 de minute la 0,454 g) plus 20 de minute; pentru carne bine facuta, 55 de minute per kg (25 de minute la 0,454 g) plus 25 de minute.

Se pune vita intr-o tava pentru cuptor si se coace.

Intre timp, se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar cand aceasta clocoteste, se adauga bobul si se fierbe 5-10 minute, pana cand se inmoaie. Se scurge si se spala sub jet de apa rece. Cand s-a racit destul de mult, se indeparteaza pielita de pe boabe pentru a fi mai stralucitoare. Se lasa deoparte.

Se taie fin, sau se rup ciupercile. Se pun deoparte. Cand friptura este gata, se scoate din tava de la cuptor si se pastreaza la cald cat timp se prepara ciupercile si sosul. Se indeparteaza excesul de grasime din tava, iar aceasta se muta pe flacara mica. Se adauga ciupercile si se calesc pana devin moi.

Se face flacara mai mare si se adauga vinul, amestecand bine. Cand alcoolul s-a evaporat, se adauga bulionul si se fierbe 10-15 minute pentru a obtine un sos cu consistenta unui sirop. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se adauga bobul si se incalzeste tot.

Se pun ciupercile si bobul pe un platou, iar deasupra lor friptura. Se taie carnea la masa, servindu-se cu ciuperci si bob.

Friptură de vită cu bob şi ciuperci

Friptură de vită cu bob şi ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.