Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

Printeaza

Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.

Ingrediente:Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântâna

  • 1 chifla veche de-o zi
  • 3 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 1 kg carne tocata mixta
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 250 g ciuperci Champignon
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml supa

 

Mod de preparare:

Se înmoaie chifla, apoi se stoarce. Se curăţă şi se toacă ceapa; se căleşte într-o lingură de ulei încins şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 180°C. Se frământă carnea tocată cu chifla, oul, 2 cepe, sare, piper, cimbru şi maghiran. Se aşază într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ulei; se coace cca 1 oră.

Se pregătesc ciupercile, se taie felii şi se prăjesc în restul de ulei; sie scot. Se călesc restul de ciuperci şi se adaugă unt şi făină; se amestecă, apoi se adaugă ciupercile şi supa. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min. şi se condimentează.

Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână

Friptura_tocata_cu_sos_de_ciuperci_si_smântâna

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta! Felicitari pentru articol!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.