Friptura rece de pui

Printeaza

O reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida, ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei, lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru.

Ingrediente:Friptura rece de pui

  • 8 buc. carne de pui
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciuperci
  • 5 cepe mari
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri condimente pentru friptura de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 2 foi de dafin
  • câteva fire de rozmarin
  • salvie
  • cimbru

Mod de preparare:

Sărezi şi piperezi bucăţile de carne, apoi le treci prin făină. Rumeneşti bucăţile de pui în unt şi ulei de măsli­ne. Le pui în alt vas pe foc, adaugi condimentele pen­tru friptură de pui şi torni apă caldă, să acoperi carnea. Laşi să fiarbă, adaugi condi­mentele, acoperi vasul şi laşi să fiarbă 15 minute. Adaugi ceapă şi laşi vasul pe foc încă 20 minute.

Căleşti ciupercile în 100 ml ulei. Pui carnea cu ceapa în vasul în care ai călit ciupercile. Strecori sosul în care a fiert carnea şi îl laşi pe foc până rămân 400 ml.

Torni într-un vas sucul de lămâie, 150 ml frişcă şi adaugi albuşurile. Baţi bine ames­tecul cu telul şi adaugi 100 ml de sos fierbinte.

Adaugi sosul rămas şi laşi pe foc, amestecând până capătă consistenţă. Laşi la frigider 12 ore. Amesteci sosul cu frişca rămasă şi torni peste friptură.

Friptura rece de pui

Friptura rece de pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.